השקעה במטח – קרן גידור - רימון קרנות גידור

השקעה במט”ח – קרן גידור

אחד מכלי ההשקעה המרכזיים של קרנות גידור זה השקעה במט”ח.

מטבע חוץ יכול להיות הדולר, היורו, הפאונד או כל מטבע אחר שהקרן מוצאת לנכון למכור או לקנות מול השקל. וממש כמו שלנגיד בנק ישראל יש את המחשבות והכוונות שלו בזירת מטבע החוץ ולפיהן הוא מחליט אם לקנות או למכור דולרים, בכמה ומתי, כך גם כל מנהל קרן גידור פועל בהתאם, לפי ניתוחים ותחזיות שהוא מבצע לגביי מצב השוק העולמי ביחס למטבעות הללו.

מניות בנאסד”ק קונים בדולרים בלבד

לכאורה משפט זה נשמע טריוויאלי וחסר משמעות מיוחדת, אך מאחוריו מסתתרת תובנה פשוטה וחשובה: כשאנו באים לרכוש מניות בבורסות המסחר בחו”ל, בורסת ניו יורק בארה”ב למשל, אך זה יכול להיות בבורסה הגרמנית, השוויצרית, הסינית או בכל בורסה אחרת בעולם, אנו רוכשים את המניות או ניירות הערך המקומיים במטבע המקומי.

כמובן שעל מנת לרכוש את אותו מטבע (יותר נכון הרבה מטבעות) מקומיים בצורה כלשהיא, צריך להמיר את המטבע שברשותנו. עבור משקיע ישראלי מדובר בשקל, דהיינו נדרשת המרת שקלים לאיזה למטבע שנרצה לקנות באמצעותו ניירות ערך ומניות בבורסות בחו”ל ובדוגמא שלנו, דולרים.

אז הנה דוגמה פשוטה שתעזור לנו להבין את יחסי הגומלין בין מניות לבין מט”ח:

נניח שהחלטנו לרכוש את מניית פייסבוק ויש לנו 100 אלף שקלים לצורך כך.

מניית פייסבוק עולה לצורך הדוגמא 50 דולר, כך שאנו יכולים לרכוש 500 מניות בסכום הזה נכון ליום הקנייה בו דולר אחד שווה נניח 4 שקלים.

100,00/4 שקלים = 25,000 דולר

25,000/50 דולר = 500 מניות

אבל אם הדולר ירד ל-3 שקלים למשל, עכשיו כבר לא נהיה חייבים להוציא ארבעה שקלים תמורתו ונוכל לשלם רק 3 שקלים כדי לקבל דולר אחד, כך שלמעשה עכשיו נוכל לקנות יותר מניות עבור אותו סכום של 100 אלף השקלים שיש לנו:

100,00/3 שקל = 33,000 דולר

33,000/50 = 666 מניות

כלומר, קיים יחס ישיר בין שערי המטבע לבין כמות המניות שאנו יכולים לרכוש!

קרן גידור מודעת ליחסים הללו ובוחנת הייטב כל השקעה לא רק בפני עצמה, אלא ביחס לפרמטרים נוספים בשוק, כששער המטבע הוא אחד המרכזיים שבהם.

השקעה במט”ח היא כלי גידור מוביל בהשקעות של קרנות גידור רבות. יציבות הדולר, השקל ושניהם למעשה, אחד ביחס לשני, חשובה ביותר עבור המשקיע הישראלי בשווקי ההון בעולם וכך גם לגביי כל משקיע אחר בכל בורסה אחרת בעולם.

קרן גידור משתמשת בשיטות השקעה וורסטיליות ודינמיות ויודעת לזהות את הטרנד בתחילתו, בין אם זה בהשקעה במט”ח, בסחורות, בשווקים מתעוררים או בכל אפיק השקעה אחר.

מכניסים את הנשק הכבד לפעולה – מכירה בשורט

המאפיין הייחודי של מסחר בשוק ההון זה העובדה שאפשר להרוויח על מכירת או קניית ניירות ערך גם כשהשוק יורד.

זה נשמע אולי מוזר ואפילו לא הגיוני בעיני רבים, אך כלי המסחר בחסר, שורט, קיימים כבר עשרות שנים ובכל פעם שהשוק הופך תנודתי יותר ותקופת הקורונה היא דוגמה מצוינת לכך, השורטיסטים מתעוררים ומתחילים לבצע את עבודתם.

קרן גידור מקצועית לא יושבת מהצד ומחכה לראות אם ההשקעה עולה או יורדת.

קרן גידור מקצועית נעזרת בכלי המסחר בחסר ושולטת בהם על מנת למקסם את רווחיה ולהימנע מהפסדים. זאת הייחודיות של קרן גידור ואלמנט שלא תמצאו באף מקום השקעה באחר בצורה מסודרת המנוהלת על ידי מישהו אחר שהוא לא אתם באופן פרטי.

הכלי המנצח בארגז הכלים של המשקיע בשוק ההון – קרן גידור

מכירה בחסר היא ללא ספק הכלי המנצח שמאפשר לקרן הגידור להשיג תשואות שמעטים מצליחים להשיג מכיוון שהמכירה בחסר היא יתרון עצום שמאפשר לקרן להרוויח בכל מצב, גם בשוק עולה וגם בשוק יורד! כך שאם הבורסה עולה בממוצע ב-15% בשנה וזהו האחוז המקסימלי שמשקיע פרטי יכול להשיג, קרן גידור יכולה להשיג תוצאות כפולת מכך, בהתאם לרמת המקצועיות והסיכון שהיא נוקטת בתיק ההשקעות שלה.

כלי המכירה בחסר צברו תאוצה רבה בשנים האחרונות, כאשר חברות רבות נסחרות כיום בשוק במחירי פרמיה גבוהים במיוחד, על מכפילי רווח גבוהים במיוחד ויש לא מעט אנליסטים ומשקיעים הטוענים שאנו מתקרבים למצב של בועת שנת 2000 בשוק ההון, עם מניות ההיי טק והטכנולוגיה, שנמצאות בשחקים ולמרות שכבר חווינו נפילה בשווקים במרץ 2020 עם פרוץ מגפת הקורונה, ושנפילה נוספת וכואבת יותר, נמצאת עוד לפנינו.

בשוק תנודתי ומסוכן שכזה, השקעה סטנדרטית בתמהיל מסורתי של 60% מניות ו-40% אגרות חוב למשל, שתשואתם כמעט אפסית כיום, בטח ביחס לתשואה על מניות בשנים האחרונות, אין למשקיע הרגיל הרבה סיכוי להשיג תשואות גבוהות ואולי אפילו להסתכן באיבוד השקעתו.

בתקופה זו השקעה דרך קרן גידור היא ההשקעה הבטוחה ביותר, שיכולה גם למנוע הפסד במקרה של צניחת השווקים וגם להפיק רווח גבוה מהרגיל במקרה של המשך העליות

לייעוץ על השקעה בקרן גידור פנו אלינו ונשמח לעזור.

דילוג לתוכן